Division
division_130920_5149
LRB_130807_3498_hires
LRB_130807_3533hires
division_130807_3663
LRB_130807_3678hires
division_130807_3793
division_130807_3644
LRB_130807_3630
LRB_130807_3743hires

This unique home is the poster child of adaptive reuse. Starting with a building that intermingled three structures from different periods over the last century, Emerick Architects crafted a strategy to reuse the structure, adding a penthouse and a roof garden to create an urban oasis and a highly energy-efficient home.

With almost 2,000 square feet of solar arrays, this project is practically off-the-grid. Marrying practicality with craftsmanship, almost everything for this project was locally handmade by Portland artisans using raw materials, including cabinetry, steel work, railings, doors, stairs, lighting fixtures, stucco and plaster.

FEATURED IN: The New York Times | Portland Monthly Design Annual | Remodelista | Live Simply
AWARDS: IIDA/IDEA Award – Best of Category | IIDA/IDEA Award – People’s Choice